Головна Новини Світ Близький Схід Про що домовилися Байден і Нетаньяху: чи битиме Ізраїль по Іран у відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що домовилися Байден і Нетаньяху: чи битиме Ізраїль по Іран у відповідь

За інформацією NYT, Ізраїль вирішив не завдавати удару у відповідь по Ірану.

15 квітня 2024, 09:00 comments2185
Поділіться публікацією:

Після телефонної розмови прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з президентом США Джо Байденом Ізраїль вирішив не завдавати удару у відповідь по Ірану. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The New York Times, посилаючись на дані джерел.

Про що домовилися Байден і Нетаньяху: чи битиме Ізраїль по Іран у відповідь

Байден та Нетаньяху. Фото: із відкритих джерел

Як повідомляє "NYT", за словами двох ізраїльських чиновників, військовий кабінет Ізраїлю мав зібратися в неділю о пів на день, щоб обговорити, як реагувати на іранську атаку.

За їхніми словами, одна з можливих відповідей – удар у відповідь, який пропонували деякі члени кабінету, – була скасована після телефонної розмови Нетаньяху з Байденом, а також через те, що удари завдали відносно незначної шкоди.

Разом з тим президент Ізраїлю Ісаак Герцог в інтерв'ю Sky News заявив, що Ізраїль "розглядає всі варіанти" після нападу Ірану минулої ночі.

"Це оголошення війни… Зараз, оскільки ми стримані, і оскільки ми знаємо про наслідки, і оскільки ми обговорюємо це з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти, і я цілком впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту і оборони нашого народу. Ми не шукаємо війни… Настав час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані і дав зрозуміти іранському режиму, що це не може пройти повз, що це неприйнятно", — сказав Герцог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) частково вивела війська із Сектору Газа, ситуація на Близькому Сході різко розжарилася. Після того, як у сирійському Дамаску ізраїльтяни завдали удару по іранському консульству, Іран влаштував свою атаку за допомогою як безпілотників, так і ракет. Президент США Джо Байден заявив про підтримку Ізраїлю. Чому ситуація в тому регіоні знову погарячішала? Які варіанти розвитку подій? Як це може вплинути на російсько-українську війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини