Головна Новини Світ Росія Як теракт у Крокусі б'є по самій же РФ: чи повірили росіяни в маячню про український слід
commentss НОВИНИ Всі новини

Як теракт у Крокусі б'є по самій же РФ: чи повірили росіяни в маячню про український слід

Маразм дійшов того, що кремлівські пропагандисти почали «закидати» Штатам фінансування тероризму

22 квітня 2024, 14:25 comments1035
Поділіться публікацією:

Місяць тому, 22 березня, стався теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холлі", жертвами якого стали сотні людей (загинули близько 150, понад 500 постраждали). Незважаючи на те, що відповідальність за те, що трапилося, взяла на себе Ісламська держава (ІДІЛ), путінський режим наказав шукати "український слід". Чим слідчі та пропаганда посилено займаються, вибиваючи у затриманих таджиків свідчення під тортурами про "руку Києва". Що можна сказати про той теракт і дії Кремля через місяць? Чому росіяни так легко "проковтнули" скормлену їм версію путінського режиму? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Як теракт у Крокусі б'є по самій же РФ: чи повірили росіяни в маячню про український слід

Теракт у підмосковному "Крокус Сіті Хол". Фото з відкритих джерел

РФ перейшла чергові "червоні лінії"

Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що Росія показала очевидний приклад того, як політична мотивація руйнує раціональні підходи, прагматичні шляхи вирішення проблем.

"Звинувативши Україну та Захід у фінансуванні тероризму, у власне підготовці теракту в "Крокусі", РФ, на думку тих самих США, перейшла чергові "червоні лінії". Дехто вважає, що згода республіканців виділити, нарешті, потужний пакет військово-фінансової допомоги Україні, в тому числі через абсолютно неадекватну реакцію путінського режиму на теракт у "Крокусі". Особливо в ракурсі того, що кремлівські пропагандисти та старці почали "закидати" Штатам фінансування тероризму. Абсолютно безпідставно, безглуздо, притягуючи навіть не факти, а якесь марення за вуха – це вже за межею", – пояснює експерт.

Він нагадує, що головними борцями з тероризмом, з його спонсорами є саме США і в цілому колективний Захід. І його розвідки попереджали РФ щодо загрози терактів. А та, мало того, що проігнорувала попередження, то потім ще спробувала навісити всіх собак на Україну та Захід. Це, зрозуміло, спричинило відверто негативну реакцію з боку демократичного світу, констатує Олексій Голобуцький.

"Ну, а в самій РФ усі, хто мав займатися запобіганням терактам, усі, хто проводить зараз розслідування того, що сталося в "Крокусі", отримали чітку команду зверху – шукати будь-які зв'язки з Україною та Заходом. А підтасовувати факти, зокрема шляхом катувань підозрюваних, набагато простіше, ніж займатися реальною боротьбою з тероризмом, пошуком його осередків, зв'язків тощо. У будь-якому випадку це вдарить по Росії. Вже б'є", – упевнений експерт.

Якщо війна з Україною, то завжди й у всьому винна Україна

Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович так пояснює беззастережне ухвалення росіянами версії про український слід у подіях у "Крокусі" місячної давності:

"Справа в тому, що з одного боку, ефективно та активно працює пропаганда, яка доносить потрібну Кремлю думку, знаходячи необхідні аргументи. Не забуватимемо й про певні репресивні елементи, які не дають можливості усвідомлювати сумніви в тому, що говорять офіційні джерела. До того ж, значна частина населення РФ погоджується з "лінією партії". Тому там таке ставлення до представників інших національностей, тому легко вірять "українському сліду" в будь-яких проблемах. Це відповідає ментальності значної кількості росіян".

Пропагандистські наративи досить зрозумілі значній частині росіян, які не хочуть думати, аналізувати, зазначає експерт. Їм дають просту картинку, призначають винних – і вони задоволені всім. Не треба думати про те, до чого тут ІДІЛ, які у нього претензії до РФ на сучасному етапі і таке інше.

"А так складається проста струнка схема: якщо війна з Україною, то завжди й у всьому винна Україна", – підсумовує Ігор Рейтерович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яким був план РФ: чому тема з переговорами провалилася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини